Beoordelingsmethodiek

Door het Société Générale de Surveillance (SGS), het belangrijkste controleorgaan ter wereld van systemen en certificeringen,  is de GreenBuilding Rating gecertificeerd. Het Green Building rating systeem wordt gezien als de meest “betrouwbare, complete en essentiële methode om het eco-vriendelijke milieugedrag en duurzaamheid van haar producten te meten zoals bepaald door GreenBuilding ECO 2011”. Het innovatieve instrument om de milieuprestaties van bouwmaterialen te berekenen en bekend te maken.

GreenBuilding Rating is een zekere en betrouwbare beoordelingsmethode waarmee het mogelijk is om de milieuduurzaamheid van de bouwmaterialen te meten en te verbeteren.

De GreenBuilding Rating beoordeelt het gedrag van de producten aan de hand van 11 indicatoren die objectief meetbaar zijn ten aanzien van de ecologische duurzaamheid, die bedacht zijn om een score te geven op basis waarvan de mate van milieubelasting van elk product vastgesteld wordt.

Dit levert zekere gegevens en een solide basis op voor een constructieve dialoog met de betrokkenen (planners, bouwers, toepassers en eindgebruikers).

Op dit moment is de GreenBuilding Rating de wereldstandaard als het gaat om certificering van eco-vriendelijke bouwmaterialen.