Green Building

Kerakoll Nederland

Kerakoll is Green building op het hoogst denkbare niveau wereldwijd.

Vandaag wordt steeds vaker gesproken over het GreenBuilding concept als een gebouw op milieuverantwoorde en efficiënte wijze is gepland en gebouwd met bijzondere aandacht voor de gezondheid van de bewoners.

De onderwerpen respect voor het milieu, klimaatverandering, beperking van het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen en energiebehoefte zijn centraal komen te staan, zowel op internationaal niveau als in het dagelijkse leven van de mensen die steeds meer de voorkeur geven aan woon- en werkruimten die een model zijn van duurzaamheid, welzijn en energetische efficiëntie.

De eco-vriendelijke kwaliteit van het huis met betrekking tot de gezondheid van de bewoners centraal plaatsen
Dit is de filosofie die ten grondslag ligt aan het GreenBuilding concept van Kerakoll. Kwaliteit van de binnenlucht, hoge energetische en milieustandaards van de gebouwen, gezonde ruimten in balans met de natuur zijn de steunpilaren van ons woonwelzijn.

Daarom is het GreenBuilding concept een sterk groeiende trend waardoor de impact op het ecosysteem drastisch wordt verminderd en er bijgedragen wordt aan het lichamelijke en geestelijke welzijn van de mens.

De voordelen van Green building

 • Voor het milieu. De oplossingen die toegepast worden in het kader van het GreenBuilding concept van Kerakoll bieden opmerkelijke voordelen voor het milieu, zoals vermindering van de emissie van CO2 in de lucht, constant toenemend gebruik van gerecyclede grondstoffen, vermindering van de benodigde energie voor de werking van het gebouw, realisatie van systemen met een lage emissie, met respect voor de omgeving om ons heen en de kwaliteit van de lucht.
 • Voor de Gezondheid. De voordelen voor de gezondheid van de mensen die in de gebouwen leven zijn het gevolg van het ecologisch verantwoorde ontwerp en de kwaliteit van de materialen van Kerakoll.
  • verbetering van de  de lucht in ruimten die aan elkaar grenzen
  • het verminderen van ziekten die voortkomen uit het Sick Building Syndrome (SBS)
  • het voorkomen van het voortwoekeren van vochtaanslag, schimmels en bacteriën
  • het garanderen van een gezond leefklimaat van de huiselijke omgeving
  • zij vergroten het comfort en de kwaliteit van het leven
 • Financieel. Het GreenBuilding concept van Kerakoll zorgt ervoor dat de waarde van het pand ook na verloop van tijd stijgt ook met het oog op de verplichting van energetische certificering en maakt het meteen al mogelijk om financiële voordelen tot 40% te behalen ten opzichte van een gebouw dat op een traditionele manier ontworpen is. Met name is de kostenbesparing ten aanzien van de energiekosten, de verwarmings- en koelkosten en de onderhouds- en beheerkosten van het pand opmerkelijk.

GreenBuilding bied u oplossingen om te bouwen en leven met respect voor het milieu en het woonwelzijn.