Kolen Keramiek ontdekt de meerwaarde van Kerakoll met Breeam methode.

Kolen Keramiek aan de slag met Kerakoll – Kera-Eco volgens BREEAM methode.

Kolen Keramiek uit Eindhoven heeft in opdracht voor Wijnen bouw uit Someren het tegelwerk gerealiseerd voor de nieuwbouw van Loon vlees te Son.

Op de oude locatie van een voormalige slachterij in Son herrijst een hypermodern vleesverwekingsbedrijf van Loon vlees (groot circa 28.000 m2).

De opdrachtgever is zich als bedrijf bewust van haar maatschappelijke rol en wil bijdragen aan duurzaamheid.  In de (plan)voorbereiding is dan ook bewust gekozen voor een projectaanpak volgens de BREEAM methode. . Het doel is om een gebouw te ontwerpen en te realiseren op het ambitie niveau BREEAM_NL “ outstanding”  (het hoogste haalbare 5 sterren) https://www.breeam.nl/projecten/nieuwbouw-van-loon-0 Ook Kolen Keramiek diende aan dit hoge ambitieniveau te voldoen.

Frank Lathouwers (verantwoordelijk van alle lopende projecten binnen Kolen Keramiek), was blij verrast met Kera-Eco, authorized dealer van Kerakoll in Nederland. Kera Eco draagt bij aan de meest duurzame realisatie van bouwwerken door het toepassen van Kerakoll producten. De producten van Kerakoll zijn gecertificeerd volgens het Green Builing Rating System, waardoor het voor de verwerker heel eenvoudig is om te kunnen voldoen aan de BREEAM aanpak.  Volgens Frank Lathouwers waren zowel de directievoerder als ook de hoofdaannemer erg te spreken over dit onderscheidende Green Building Rating System, Volgens Lathouwers is dit Green Building Rating Systeem de aanvulling op de BREEAM-project aanpak.

Ook onze verwerkers zijn zeer te spreken over de producten van Kerakoll, ze hebben de BIOFLEX tegellijm ervaren als een zeer makkelijk te verwerken lijm. Hoge standvastigheid (waardoor de tegels niet wegzakken)  en een zeer lange potlife (wel tot 6 uur)

Frank Lathouwers is zeer te spreken over de goede service en kwaliteit van Kera-Eco BV, waaronder het organiseren van een opstart-sessie voor de verwerkers bij de start van de werkzaamheden zodat de vakmensen van Kolen Keramiek kennis kunnen maken met de producten van Kerakoll.

“Wij zijn erg tevreden met de samenwerking met Kera-Eco BV en het partnership wat zij bieden, wij zullen in de nabije toekomst nog vaak gebruik maken van de diensten van Kera-Eco BV en de producten van Kerakoll, een zeer waardevolle toevoeging op onze onderneming”, aldus Lathouwers. Kera-Eco dankt Kolen Keramiek en de overige bouwpartners in het gestelde vertrouwen.