Bio producten

Natuurlijke luchtdoorlatende materialen van Kerakoll -voor de gezondheid en het woonwelzijn.

In het kader van GreenBuilding worden alle afscheidingselementen – muren, wanden en vloeren – gemaakt van natuurlijke, luchtdoorlatende en eco-vriendelijke materialen. Hierdoor ademt het gebouw en wordt het vocht in de lucht gevangen door de hoge porositeit van de huid (bepleistering+verf) waarmee het bedekt is en wordt het door de haarvaten weer verspreid in het metselwerk en de hele structuur, zodat er een snelle en continue uitwisseling mogelijk gemaakt wordt door verdamping naar buiten.

De BIO producten van Kerakoll openen nieuwe perspectieven: de binnenluchtkwaliteit verbeteren om ziekten door het Sick Building Syndrome te beperken

Het idee is eenvoudig en verbazingwekkend: de natuur levert de beste elementen om gezond te bouwen, zoals kalk, puzzolaan en gekleurde aarde die gebruikt worden om een luchtdoorlatende ‘huid’ te vormen om de gebouwen te beschermen en te laten ademen. De producten uit de BIO lijn hebben namelijk een natuurlijke en grotere porositeit ten opzichte van de producten van cement en vormen op die manier een echte hygrometrische buffer waardoor de leefbaarheid in de binnenruimten verbeterd wordt en er een staat van volledig lichamelijk en geestelijk welzijn aan de bewoners gegarandeerd wordt.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de BIO producten van Kerakoll het lichamelijke en geestelijke welzijn en een betere kwaliteit van het leven bevorderen door muren te maken die ademen en de verontreinigende stoffen in de binnenruimten verminderen.